Altındağ Belediyesi Hafriyat


Altındağ Belediyesi Hafriyat

Her Türlü İş Makineleri ve Kamyonlarla

YIKIM KIRIM HAFRİYAT MOLOZ NAKLİYE İŞLERİ

BİNA OTEL FABRİKA DUVAR YIKIM KIRIM SÖKÜM TADİLAT İŞLERİ

Altındağ Belediyesi Hafriyat YIKIM SÖKÜM KIRIM HAFRİYAT KAZI İNŞAAT YIKIMI TAAHHÜT

KUM MICIR AGREGA STABİLİZE KIRMATAŞ SATIŞI

NAKLİYAT İŞLERİNİZ YAPILIR.

Gsm Cep : ( 0532 ) 40 777 57    /     Email : [email protected]

www.ascanlar.com

Tecrübeli Ekiplerimizle Güçlü Makine Kamyon Parkımız ve Referanslarımızla İşlerinize zamanında ve uygun fiyat garantisiyle talibiz.

Altındağ Belediyesi Hafriyat

Altındağ Belediyesi Hafriyat

Altındağ ilçesi, idari yönden 54 mahalle ve 1 belediyeden oluşmaktadır,

İlçe topraklan ilk çağlardan itibaren insan topluluklarının yerleşim alanı olagelmiştir. Romalılar, Selçuklular ve Osmanlı döneminde önemli bir merkez olduğu tarihi kalıntıların zenginliğinden anlaşılmaktadır.

13 Ekim 1923 tarihinde Ankara başkent olunca, kentte hızlı bir nüfus artışı olmuş ve 1953 yılında Altındağ ilçesi kurulmuştur. Başkent Ankara’nın ilk şehir merkezi bugünkü Altındağ Belediyesinin sınırlan içinde yer almaktadır. Arazisi engebeli ve dağlık olan ilçenin kuzeyinde, üzerinde Çubuk Barajı bulunan Çubuk Çayı, güneyinde Ankara ve Hatip Çayları akar. Tarihi ve kültürel kalıntılar açısından oldukça zengin olan ilçenin en eski kalıntıları arasında Ankara Kalesi, Augustus Tapınağı, Julianus Sütunu, Roma Hamamı ve Roma Tiyatrosu sayılabilir. Yakın zamanların eserleri arasında Cumhuriyet Anıtı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi vardır.

İlçenin dini yapıları arasında Karacabey, Ahi Şerafettin, Hacı Bayram Veli, Karyağdı, Gülbaba, İzzettin Baba türbeleri ile Hacı Bayram, Aslanhane, Ahi Elvan, Alaaddin, Zincirli ve Kurşunlu camileri yer alır.

Hamamönü’ndeki Tarihi Konaklar;

1-Kamil Paşa Konağı: 19.yüzyılda Mavi Ağa tarafından yapılan konak 1980 yılında bakımsızlıktan yıkılmıştır. 2009 yılında Altındağ Belediyesince, tipik bir Ankara Evi tarzında aslına uygun olarak onarılmıştır. Mobilyaları, oyma işleri ve tavan süslemeleri ile dikkati çeken bir yapıdır.

2-Beynamlızade Konağı: Beynam Köyünde doğan Beynamlızade Haçı Mustafa Efendi (1866-1931) TBMM’nin 1.döneminde Ankara Milletvekili seçilmiş ve Sakarya Savaşı sırasında da orduda görev almıştır. Ankara milletvekili iken ailesiyle Hamamönü’ndeki bu konakta oturmuştur.

3-Kabakçı Konağı: İki katlı tipik bir Ankara evi olan konak Hamamönü mevkiinde yer alır, özellikle tavan süslemeleri ile dikkat çeker. 2009 yılı Aralık ayından beri Altındağ Belediyesince Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmakta; kültür, sanat, edebiyat ve tarih söyleşilerine, resim sergilerine ev sahipliği yapmaktadır.

http://www.altindag.bel.tr

Tel+90 (312) 507-0000

Adres : Altındağ Belediye Sarayı, Talatpaşa Bulvarı 06320 ALTINDAĞ ANKARA TÜRKİYE